
آخرین بروز رسانی : 1402/3/8
0 1
شستشوی مخزن آب یکی از موارد ضروری می باشد که باید به صورت دوره ای در بازه زمانی ثابتی انجام شود. زیرا همراه با آب املاح و رسوباتی وارد مخزن شده که ممکن است باعث آلودگی و تغییر در طعم و بوی آب شود ما در این مقاله می خواهیم در خصوص شستشوی مخزن آب و ضدعفونی کردن مخزن آب صحبت کنیم.
سر فصل این مطالب :
برای شستشوی منبع آب و ضدعفونی کردن آب مخزن بهتر است. با آلودگی های این محیط آشنا شد. یکی از عواملی که بو و طعم نامطبوع به آب می دهد، باکتری های بی هوازی است. این باکتری ها از باقی مانده جلبک (گیاهان تک سلولی) تغذیه می کنند. پس برای جلوگیری از تکثیر چنین باکتری هایی باید مانع از رشد جلبک در مخازن شد. عامل رشد جلبک ها نور خورشید است.بنابراین باید در هنگام نصب مخزن به این نکته دقت شود و محیط تاریک و به دور از نور برای آن در نظر گرفته شود. مخازن پلی اتیلن سه لایه با دارا بودن فیلتر نور خاصیت ضد جلبکی دارند. اگر مخازن ضد نور نبوده و در معرض نور قرار داشته باشند، می توان با رنگ آمیزی سطح بیرونی و استفاده از عایق تا حد امکان جلوی تابش نور را گرفت.این امر در مخازن فلزی نیز صدق نموده و نور خورشید و گرمای حاصل باعث رشد بیش از حد باکتری ها و جلبک ها می شود. همچنین بر روند فرآیند زنگ زدگی و خوردگی تاثیر مستقیم دارد. یک روش ارزان تر استفاده از مایع سفید کننده و جوش شیرین است. در این روش مخزن به طور کامل تخلیه و شسته می شود. برای جلوگیری از رشد جلبک ها راه های گران تری نیز وجود دارد. استفاده از روش فیلتراسیون و فیلتر ضد جلبک و گیاه ماکروفیت در این دسته قرار می گیرند. برای جلوگیری از ته نشین شدن رسوبات قهوه ای رنگ و جرم گیری منبع آب نیز می توان از فیلتر پیش تصفیه استفاده نمود.
بازه زمانی شستشوی و ضد عفونی مخزن آب حداقل سالی یکبار انجام می شود. اما در بعضی از مناطق کشور سختی آب و ذرات جامد معلق در آب زیاد بوده و امکان تشکیل رسوبات بیشتر در کف و دیواره های مخزن وجود دارد. بنابراین توصیه می شود در این مناطق سرویس دوره ای مخازن آب بیش از یکبار در سال انجام شود.
اگر میخواهید که همیشه یک مخزن آب تمیز و بهداشتی داشته باشید، تمیز کردن منظم مخزن آب امری ضروری است. انتخاب یک مخزن آب خوب و با کیفیت تاثیر بسیار زیادی در نگهداری آب شرب بهداشتی دارد. مخازن سه لایه آنتی باکتریال یکی از این مخازن می باشد . که علاوه بر جلوگیری از رشد و تکثیر جلبک ،باکتری های موجود در آب مخزن را نیز ازبین می برد. با این حال با توجه به اینکه امکان رسوب املاح آب در داخل مخزن همواره وجود دارد . بهتر است مخزن آب همانطور که در بالا اشاره شد به طور منظم شستشو و ضد عفونی شود . سازمان جهانی بهداشت World Health Organization که به اختصار (WHO) نامیده می شود. دستوالعمل هایی در این خصوص ارائه نموده که نشان از اهمیت بالای آن دارد. ما در زیر به نحوه صحیح شستشوی و ضد عفونی مخزن آب پرداخته ایم.
ضروری است جهت شستشوی مخزن آب خانگی ، مراحل و فرآیندهای صحیح را دنبال کنید تا مطمئن شوید که مخزن و آب ذخیره شده در آن تا حد امکان تمیز و ایمن باشد.حتی اگر از آب فقط برای کارهایی بیرون از منزل مانند آبیاری باغچه خود استفاده می کنید، حفظ بهداشت مخزن شما باعث افزایش دوام مخزن نیز خواهد شد و طول عمر آن را افزایش می دهد. مراحل صحیح شستشوی و ضدعفونی مخزن آب به شرح زیر می باشد :
مرحله اول _ مخزن آب خود را تخلیه کنید :
شیر یا شیر خروجی را باز کنید و با اتصال یک شیلنگ آب به شیر باز و در صورت امکان، شیلنگ خود را به باغچه (یا جای دیگر) بدهید و مایع باقیمانده را تخلیه کنید. این کار از هدر رفتن آب باقی مانده در مخزن جلوگیری می کند زیرا می توان از آن برای کاربردهایی مانند تمیز کردن شیشه ها یا شستن ماشین استفاده کرد. مخزن باید تا حد امکان تخلیه شود تا جریان آب از شیلنگ متوقف شود.
مرحله دوم _ داخل مخزن آب خود را تمیز کنید :
از ترکیبی از مواد شوینده و آب داغ برای شستشوی دستی سطوح داخلی مخزن استفاده کنید.بسته به دسترسی شما به داخل مخزن، این کار را می توان با استفاده از برس سفت، جت پرفشار یا شلنگ آب نیز انجام داد. هنگام تمیز کردن گوشه ها و مفاصل بسیار دقیق باشید .لازم به ذکر می باشد که وجود مخزن با درب بزرگ بسیار مفید بوده و امکان شستشوی مخزن در داخل آن را مهیا می کند. از این رو در هنگام تهیه مخزن حتما سایز درب آن را نیز در نظر بگیرید.
مرحله سوم _ مخزن آب خود را خوب بشویید :
مخزن را با آب تمیز بشویید. این کار بهتر است با یک لوله شلنگ فشار بالا یا جت پرفشار آب انجام شود. این کار را تا زمانی ادامه دهید که آب خارج شده از خروجی شفاف شود. اگر این تجهیزات در دسترس شما نیست، مخزن را با آب (ترجیحا داغ) پر کنید و بگذارید چند ساعت بماند. تمام آب مخزن را تخلیه کنید و با توجه به خروج آب آلوده با مواد شوینده ، سعی کنید تا تخلیه ایمنی داشته باشید.
مرحله چهارم _ مخزن و لوله ها را ضد عفونی کنید :
برای ضدعفونی مخزن و لوله ها می توانید از سفید کننده مایع (آب ژاول یا هیپوکلریت سدیم) استفاده کنید. که بیشتر با نام وایتکس معروف می باشد. این امر برای اطمینان از آلودگی زدایی بسیار ضروری است. یک بار دیگر مخزن را با آب پر کنید و مخلوط مایع را از شیرها عبور دهید تا لوله ها استریل شوند.
مرحله پنجم _ مخزن را با خیال راحت خالی کنید و بگذارید خشک شود :
مخزن را کاملا خالی کنید و آب ضد عفونی کننده را با دقت دور بریزید زیرا حاوی غلظت بالایی از کلر است. مخزن را با آب تازه پر کنید، اجازه دهید 30 دقیقه بماند و سپس کل سیستم را دوباره بشویید. مطمئن شوید که درب را به درستی بسته اید تا از ریختن هر گونه زباله به مخزن تمیز خود جلوگیری کنید و مخزن را برای خشک شدن بگذارید. پس از خشک شدن مخزن، آماده استفاده است.
دلیل بوی بد آب مخزن ممکن است به دلایل مختلفی باشد . چنانچه از مخازن آب سه لایه آنتی باکتریال استفاده می کنید . نباید نگران بوی نامطبوع در آب مخزن باشید زیرا این مخازن با توجه به اینکه ضد جلبک و آنتی باکتریال می باشند . مانع از تغییر طعم آب مخزن می شوند . با این حال بهتر است برای جلوگیری ته نشینی رسوب حاصل از املاح آب در مخزن ، به صورت منظم در یک بازه زمانی اقدام به شستشوی و ضدعفونی مخزن نمود.
جهت ضد عفونی کردن آب مخازن همانطور که در بالا اشاره شد. معمولا از مایع سفید کننده ( وایتکس ) استفاده می شود. این مایع سفیدکننده به دلیل وجود کلر موجود درآن که با درصد مشخصی می باشد. جهت ضدعفونی کردن آب داخل مخزن مورد استفاده قرار می گیرد. مقدار مصرف این مایع سفیدکننده که با نام (آب ژاول) نیز شناخته شده می باشد. برای لیتراژهای مختلف این مخازن متفاوت می باشد. برای مثال برای مخازن 1000 لیتری معمولا از 40ml مایع سفیدکننده استفاده می شود. ما در جدول زیر مقدار مصرفی مایع سفید کننده برای برخی از مخازن پر فروش را قرار داده ایم.
نام محصول
مقدار مصرف مواد ضدعفونی کننده
(مایع سفید کننده)
مخزن 100 لیتری
4ml
مخزن 200 لیتری
8ml
مخزن 300 لیتری
12ml
مخزن 500 لیتری
20ml
مخزن 1000 لیتری
40ml
نام محصول | مقدار مصرف مواد ضدعفونی کننده |
---|---|
مخزن 100 لیتری
|
4ml |
مخزن 200 لیتری
|
8ml |
مخزن 300 لیتری
|
12ml |
مخزن 500 لیتری
|
20ml |
مخزن 1000 لیتری
|
40ml |
1- چند بار در سال باید مخزن آب خود را تمیز کنم؟
تمیز کردن منظم مخزن آب برای تمیز نگه داشتن آب داخل آن ضروری است. مخزن آب در بهترین حالت هر شش ماه یک بار تحت یک فرآیند تمیز کردن دقیق باید قرار گیرد. اما در سال باید حتما حداقل یک بار مخزن شستشوی شود.
2- از چه موادی برای شستشوی مخزن می توان استفاده نمود؟
از کلیه مواد شوینده مانند پودر لباس شویی و... و جهت ضدعفونی هم می توانید از مایع سفید کننده (وایتکس) استفاده نمود .
3- آیا حتما باید مخزن آب را شستشوی کرد؟
با توجه به ته نشینی رسوبات در مخزن آب ، نیاز به شستشوی مخزن از نظر بهداشتی بسیار الزامی می باشد.زیرا به مرور زمان احتمال کاهش کیفیت آب و تغییر طعم آب وجود دارد.
4- چطوری مخزن آبی که درب کوچکی دارد و نمی توان به داخل آن رفت را شستشو دهیم ؟
این مخازن که امکان ورود به داخل آن وجود ندارد را معمولا با سیستم پر فشار (جت آب پر فشار) شستشوی می دهند . و آب آلوده را از طریق شیر تخلیه خارج می کنند.
5- چطوری مخزن آب رو از داخل شستشوی کنیم ؟
این نوع نظافت مخزن خیلی بهتر است . برای شستشوی از داخل مخزن نیاز به مواد شوینده و وایتکس به همراه اسکاج ، برس ،سیم ظرفشویی و در صورت امکان از جت های آب پرفشار و... استفاده بفرمائید . بعد از تخلیه مخزن وارد مخزن شده و با رعایت کلیه موارد ایمنی اقدام به شستشوی مخزن نموده سپس بعد از آب کشی و ضد عفونی مخزن با مقدار مشخصی از مایع سفید کننده ، سپس اقدام به آبگیری مجدد مخزن نمائید.
-
مخزن آب آنتی باکتریال ( منبع آب آنتی باکتریال ) | لزوم تولید مخازن آنتی باکتریال
1401/11/13
-
مخزن ضد جلبک پلی اتیلن | تانکر ضد جلبک پلاستیکی
1401/11/2
-
نحوه تولید مخازن آنتی باکتریال با فناوری نانو (NANO) | تهران پلیمر یارا
1401/11/13
-
بهترین مخزن | از کجا مخزن بخریم ؟ (قیمت+ابعاد+تصاویر)
1402/3/1
بارگزاری مطالب بیشتر

تعداد کل نظرات : 1 نظر

1401/4/30
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
فروشگاه اینترنتی تهران پلیمر یارا
کلیه حقوق این سایت متعلق به
شرکت تهران پلیمر یارا
(فروشگاه اینترنتی مخازن و
وان پلی اتیلن) میباشد
