
آخرین بروز رسانی : 1401/11/4
0
تفاوت مخازن تک لایه با سایر مخازن تولیدی که شامل دو لایه تا چها لایه می باشد در ویژگی هایی می باشد که هر کدام از لایه های مخازن دارند این ویژگی ها باعث شده که این نوع مخازن برای ذخیره سازی مایعات مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند. ما در این مقاله قرار است به بررسی مخازن تک لایه با چند لایه بپردازیم.
سر فصل این مطالب :
برای آشنایی با تفاوت مخزن های سه لایه و یک لایه باید علت ساخت مخازن چند لایه بررسی شود. نور از مخازن پلی اتیلن تک لایه و بی رنگ عبور می کند و زمینه را برای رشد جلبک ها در لایه داخلی فراهم می سازد. جلبک ها (گیاهان تک سللولی) پس از مرگ طعمه باکتری های بی هوازی می شوند. تجزیه جلبک ها توسط باکتری ها، بو و طعم آب را نامطبوع می سازد. این فعالیت بیولوژیک سازندگان را مجبور به ساخت مخزن آب پلی اتیلن چند لایه نمود تا مانع از عبور نور به داخل مخزن شوند. مخازن به صورت دو لایه (آبی رنگ) و مخازن سه لایه یا سه جداره (سفید رنگ) چهار لایه، فوم دار، پنج لایه و ... در همین راستا تولید شدند.
مخازن تک لایه یا تک جداره شفاف بوده و سطح مایع درون آن از بیرون قابل مشاهده است. لذا برای زمانی که نیاز به سنجش سطح باشد، می توان از آن استفاده نمود. تفاوتی بین ضخامت و مقاوت مخازن تک و سه لایه وجود ندارد. مخازن تک لایه به دلیل اینکه قابلیت عبور نور از خود را دارند، برای نگهداری آب مناسب نخواهند بود. می توان از این مخازن در جای تاریک و به دور از نور خورشید و نگهداری مایعی که به نور حساس نباشد، استفاده نمود. به طور کلی لایه خارجی مخازن تک لایه و سه لایه که رنگ و ضخامت آن قابل تغییر است، در مقابل عوامل جوی و اشعه ماوراء بنفش مقاوم خواهد بود. این لایه معمولا سفید رنگ است. علت انتخاب رنگ سفید به دلیل حفظ دمای آب در مقابل نور خورشید و کاهش حرارت است.
مخازن پلی اتیلن سبک بوده و به راحتی در دسترس هستند. این مخازن که برای نگهداری طیف وسیعی از مایعات استفاده می شود قیمت مناسبی دارند. مخازن پلی اتیلن دارای معایبی نیز هستند. معایب مخزن آب پلی اتیلن در آسیب پذیر بودن آن ها در برابر ضربات شدید مکانیکی و آسیب پذیر بودن در برابر آتش سوزی خلاصه می شود. این مخازن به دلیل عمر مفید بالایی که دارند در مدت زمان طولانی در مقابل آفتاب قرار می گیرند. اگر این مخازن به لایه محافظ در برابر یو وی مجهز نباشند، ترکیبات پلی اتیلن آن از بین رفته و بسیار شکننده خواهند شد. در ادامه با معرفی مخازن با تفاوت مخزن های سه لایه و یک لایه بیشتر آشنا خواهیم شد.
تفاوت اصلی این مخازن با مخازن تک لایه در حضور لایه میانی مشکی رنگ (مستربچ) است. در مخازن سه لایه از یک لایه مشکی رنگ برای جلوگیری از عبور نور خورشید به سطح درونی استفاده می شود. در این صورت رشد و تکثیر جلبک ها غیر ممکن خواهد بود. وجود این فیلتر نوری باعث استحکام ساختاری مخزن و افزایش ضخامت آن نخواهد شد. مخازن سه لایه پلی اتیلن به دلیل وجود این لایه مراحل ساخت بیشتری را طی نموده و به همین سبب قیمت منبع آب سه لایه بیشتر از مخازن تک لایه است.
در مخازن سه لایه به علت عدم عبور نور سطح درونی مایع مشخص نمی شود. از این مخازن برای نگهداری آب شرب و مایعات حساس به نور استفاده می گردد. برای تشخیص این مخازن می توان از نور استفاده نمود. اگر دورن مخازن سایه تشکیل شود، این مخزن بی رنگ یا تک لایه است.
لایه داخلی مخازن تک لایه و سه لایه در ارتباط مستقیم با آب و مایع درونی قرار دارد. بنابراین باید از مواد مورد تایید سازمان غذا و دارو تهیه و تولید شده باشد تا بر روی کیفیت مواد داخلی تاثیری نگذارد.
افزایش تعداد لایه های تانکر پلی اتیلن در زمانی صورت می پذیرد که خواسته ی مشتری، مخزن نگهداری مواد اسیدی و شیمیایی باشد. در این صورت افزایش تعداد لایه ها منطقی بوده و از نظر هزینه ها به صرفه خواهد بود. معمولا سازنده این مخازن را با عنوان مخازن پلی اتیلن تقویت شده یا ضد اسید تولید می نماید. در این صورت باید ضمانت نامه معتبر به مشتری ارائه دهند. در برخی از مخازن چهار لایه، لایه دورنی از فوم ساخته می شود. این لایه فوم شبیه عایق عمل نموده و محافظ گرما و سرمای مایع دورن مخزن است.
مخزن آب چهار لایه از نظر کارایی و مقاومت هیچ تفاوتی با مخزن سه لایه نخواهد داشت و از نظر اقتصادی نیز به صرفه نخواهد بود. اگر خواست مشتری افزایش ضخامت مخزن باشد، می توان با افزودن موادی این ضخامت را افزایش داد. اما این کار باعث کاهش استحکام مخزن می شود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
فروشگاه اینترنتی تهران پلیمر یارا
کلیه حقوق این سایت متعلق به
شرکت تهران پلیمر یارا
(فروشگاه اینترنتی مخازن و
وان پلی اتیلن) میباشد
