fa en ar

تلفن تماس: 35700-026

انجام نظافت دوره ای برای تمامی مخزن های آب فلزی، استیل، مخزن پلی اتیلن، فایبرگلس و ... ضروری است. در کف این مخازن امکان انباشت رسوب گل و لای، شن، ماسه و زنگ آهن وجود دارد. این محیط زمینه را برای رشد و تکثیر برخی از باکتری ها فراهم می آورد. این باکتری ها طعم و بوی آب را تحت تاثیر قرار داده و کیفیت آب مصرفی را پایین می آورند. در صورت آشنایی با نحوه ضد عفونی کردن و شستشوی مخزن آب خوراکی، می توانید آب مخزن را به راحتی گندزدایی نمایید. در همین راستا سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با بیماری های خطرناک و مسری ناشی از آب آلوده در زمینه ی ضد عفونی کردن مخازن دستور العمل اختصاصی تدوین نموده است.


از بین بردن جلبک مخزن آب

برای اطلاع از نحوه ضد عفونی کردن و شستشوی مخزن آب خوراکی باید در ابتدا با آلودگی های این محیط آشنا شد. یکی از عواملی که بو و طعم نامطبوع به آب می دهد، باکتری های بی هوازی است. این باکتری ها از باقی مانده جلبک (گیاهان تک سلولی) تغذیه می کنند. پس برای جلوگیری از تکثیر چنین باکتری هایی باید مانع از رشد جلبک در مخازن شد. عامل رشد جلبک ها نور خورشید است.

بنابراین باید در هنگام نصب مخزن به این نکته دقت شود و محیط تاریک و به دور از نور برای آن در نظر گرفته شود. مخازن پلی اتیلن سه لایه با دارا بودن فیلتر نور خاصیت ضد جلبکی دارند و به عنوان مخزن ضد جلبک شناخته می شوند . اگر مخازن ضد نور نبوده و در معرض نور قرار داشته باشند، می توان با رنگ آمیزی سطح بیرونی و استفاده از عایق تا حد امکان جلوی تابش نور را گرفت.

این امر در مخازن فلزی نیز صدق نموده و نور خورشید و گرمای حاصل باعث رشد بیش از حد باکتری ها و جلبک ها می شود. همچنین بر روند فرآیند زنگ زدگی و خوردگی تاثیر مستقیم دارد. یک روش ارزان تر استفاده از مایع سفید کننده و جوش شیرین است. در این روش منبع آب پلی اتیلن به طور کامل تخلیه و شسته می شود. برای جلوگیری از رشد جلبک ها راه های گران تری نیز وجود دارد. استفاده از روش فیلتراسیون و فیلتر ضد جلبک و گیاه ماکروفیت در این دسته قرار می گیرند. برای جلوگیری از ته نشین شدن رسوبات قهوه ای رنگ و جرم گیری منبع آب نیز می توان از فیلتر پیش تصفیه استفاده نمود.


شستشوی مخازن ذخیره آب

بازه زمانی شستشو و تمیزکاری مخازن حداقل سالی یکبار انجام می شود. اما در بعضی از مناطق سختی آب و ذرات جامد معلق زیاد بوده و امکان تشکیل رسوبات بیشتر در کف و دیواره های مخزن وجود دارد. توصیه می شود در این مناطق تمیزکاری بیشتر از یکبار در سال انجام شود. بنابر دستورالعمل اختصاصی سازمان بهداشت جهانی نحوه ضد عفونی کردن و شستشوی مخزن آب خوراکی در طی سه مرحله انجام می پذیرد.

مرحله ی نخست تخلیه مخازن استفاده شده به طور کامل است. مرحله دوم شستشوی داخل مخزن با استفاده از مواد شوینده و یا آب پرفشار است. در مرحله سوم نیز محلول وایتکس با کلر 5 درصد با نسبت یک قاشق چای خوری در 5/3 لیتر آب ترکیب و با استفاده از اسکاج و یا برس، داخل مخزن و دیواره ها به محلول آغشته می شود. در این زمان مخزن به مدت دو ساعت همان طور باقی می ماند. سپس مخزن با آب پر فشار شسته و محلول به طور کامل تخلیه می شود. در نهایت مخزن با آب تمیز پر می شود. در هنگام استفاده از وایتکس فضای کافی و جریان هوا را در نظر بگیرید.

در صورتی که به داخل مخزن دسترسی وجود نداشته باشد بعد از تخلیه کامل، از محلول ضد عفونی کننده استفاده می شود. معمولا از محلول سفید کننده حاوی هیپوکلرید سدیم یا همان وایتکس موجود در بازار استفاده خواهد شد. برای هر ده لیتر آب 5 قطره وایتکس در نظر گرفته می شود. این محلول در مخزن ریخته و به مدت 12 ساعت در آن باقی می ماند. بعد از تخلیه کامل نیز مخزن با آب تمیز پر خواهد شد.


نحوه کلرزنی تانکر آب

یکی از روش های مطمئن برای ضد عفونی کردن مخازن استفاده از قرص های هیپوکلریت کلسیم یا کلر و گاز کلر است. قرص کلر در اثر واکنش با آب، اکسید شده و با آزاد کردن کلریت، آب مخازن را تصفیه و گندزدایی می کند. با پیشرفت تکنولوژی قرص های کلر امروزی بو و رنگ بسیار کمی دارند و کار کردن با آن ها آسان است. میزان مصرف کلر برای ضدعفونی آب، قابل اندازه گیری است و بنابر حجم مخزن مورد نظر می توان از تعدا قرص های مشخص خرد شده استفاده نمود. این روش در مقایسه با سایر روش ها قیمت مناسبی دارد.

این نکته را در نظر بگیرید که استفاده از کلر به معنای ضد عفونی صد درصد تانکر آب نبوده و امکان مقاومت برخی از میکروب ها و باکتری ها نسبت به آن وجود دارد. برای از بین بردن این میکروب ها و باکتری ها با ساختار سلولی مقاوم بهتر است از روش های دیگری استفاده نمود. استفاده از کلر و تماس مستقیم با پوست در طولانی مدت عوارضی مانند خارش و خشک شدن پوست را به دنبال دارد.

استفاده از گاز ازون و پرتو افشانی با استفاده از پرتوهای یونیزان (گاما، فرا بنفش)، از دیگر روش های ضد عفونی کردن مخازن آب است. این روش ها جدید بوده و هزینه های بیشتری نسبت به استفاده از روش های گفته شده دارد.


شستشوی مخزن تصفیه آب خانگی

بعد از آشنایی با نحوه ضد عفونی کردن و شستشوی مخزن آب خوراکی نوبت به مخزن تصفیه آب خانگی می رسد. منبع ذخیره دستگاه تصفیه آب خانگی از جنس پلی اتیلن است. برای افزایش عمر و عملکرد دستگاه تصفیه آب خانگی باید این دستگاه را ضد عفونی نمود. استفاده از فیلتر های مرغوب و تعویض به موقع آن از جمله اقدامات لازم برای این کار است.

توصیه می شود این کار توسط متخصصان مربوطه انجام شود تا سلامت دستگاه تضمین شود. برای شستشوی مخزن تصفیه آب خانگی از محلول های ضد عفونی کننده و ضد رسوب مانند اسید نیتریک، اسید سیتریک، هیدروژن پراکسید یا آب اکسیژنه، مایع سفید کننده یا وایتکس و کلر استفاده می شود. این مواد علاوه بر حذف رسوبات باعث ضدعفونی مسیر نیز می شوند. سرکه خانگی نیز برای این کار استفاده خواهد شد. مزیت استفاده از سرکه بی ضرر بودن و خطرات جانبی کمتر نسبت به مواد ذکر شده است.

پس از بررسی های لازم و باز کردن صحیح اتصالات و تخلیه کامل مخزن توسط شیر تصفیه، محلول ضد عفونی به نسبت یک قاشق چایخوری از ماده ضد عفونی کننده به ازای هر لیتر آب تصفیه شده تهیه می شود. سپس با استفاده از یک موتور، محلول را با فشار وارد مخزن و سپس تخلیه نمایید. برای اطمینان بیشتر چند بار این کار انجام می شود.


ضد عفونی آب آشامیدنی

ساده ترین و سریعترین روش ضد عفونی کردن آب آشامیدنی استفاده از قرص ضد عفونی کننده آب آشامیدنی است. در این قرص ها ترکیبات کلر فعال، بیکربنات سدیم، سیتریک اسید وجود دارد که در مدت 30 دقیقه یک لیتر آب را برای آشامیدن مناسب می کند. استفاده از این قرص ها از ابتلا به بیماری های ناشی از آب های آلوده نیز جلوگیری می کند. یکی از ویژگی های این قرص ها تغییر ندادن PH آب است. قرص های ضد عفونی کننده آب آشامیدنی با قیمت های مناسب در آب های سخت نیز عمل نموده و طعم و مزه آن را تغییر نمی دهند.


روش ضد عفونی آب چاه

برای ضد عفونی آب چاه ابتدا باید نوع آلودگی را تشخیص داده تا مطابق با نوع آن اقدامات لازم انجام شود. به طور کلی برای مقابله با آلودگی های باکتریایی، جلبکی، ویروسی و قارچی یا وجود ذرات آهن، منگنز و یون های سمی استفاده از دستگاه های تصفیه توصیه می شود. انواع دستگاه های فیلتراسیون با فیلتر های متنوع و کارایی آسان، آب چاه را برای آشامیدن تصفیه و فیلتر می کند. البته روش های شیمیایی دیگر مانند گند زدایی به کمک کلر (پرکلرین، کلرور دو شو) یا گرد رنگ بر نیز برای ضد عفونی چاه استفاده می شود. در این روش ها باید حجم آب موجود در چاه محاسبه و محلول ضد عفونی کننده مطابق استاندارد به آن افزوده شود. این روش با خطا همراه خواهد بود.

اگر سوالی درباره محصول یا شرکت دارید،حتما با ما تماس بگیرید

026-35700
مقالات مرتبط