تمام راهکارهای تقویت و افزایش فشار آب ساختمان

نویسنده : تیم تحریریه تهران پلیمر یارا
بروز رسانی : آذر 1402
راهکارهای افزایش آب ساختمان

آشنایی با روش های کنترل و افزایش فشار آب در ساختمان می تواند از بروز مشکلات افت فشار جلوگیری کند.فشار استاندارد آب شهری در ورودی ساختمان و بعد از کنتور باید 4.2 بار باشد. اما این مقدار در مناطق متراکم شهری به 2 بار یا 29 psi تقلیل می یابد. در این مطلب ما می خواهیم در خصوص روش های افزایش فشار آب ساختمان صحبت کنیم (اول درباره علت های افت فشار آب صحبت می کنیم، سپس درباره پمپ افزایش فشار آب آپارتمان، بوستر پمپ افزایش فشار آب، مینی پمپ افزایش فشار آب، افزایش فشار آب با نصب مخزن، افزایش فشار آب آبگرمکن، و حتی افزایش فشار اب شلنگ صحبت خواهد شد)

بررسی علت افت فشار آب:

بررسی علت افت فشار آب در تعیین روش های کنترل و افزایش فشار آب در ساختمان بسیار موثر است. بنابراین قبل از هر اقدامی باید از سالم بودن لوله ها و نشتی نداشتن آن ها مطمئن بود. در صورتی که از لوله های فلزی در ساختمان استفاده شده باشد، احتمال رسوب در آن ها بالا است. بنابراین معمولا توصیه می شود تا حد امکان لوله های فلزی را با لوله های پلیمری و پلاستیکی جایگزین کرد. استفاده از فیلتر و کنترل صافی شیر آلات نیز در همین راستا باید انجام شود. باز نبودن شیر فلکه اصلی، سالم نبودن کنتور و شیر کنترل جریان، استفاده از سایز نامناسب لوله، کنترل پکیچ و آبگرم کن و صحت عملکرد سیفون توالت فرنگی از جمله عواملی است که بر افت فشار آب ساختمان تاثیر می گذارد. بررسی این عوامل باید بصورت دوره ای انجام شود.

بررسی علت افت فشار آب

پمپ افزایش فشار آب آپارتمان

پمپ یکی از بهترین دستگاه های افزایش فشار آب در ساختمان است. این دستگاه با فشار قابل تنظیم، آب را به داخل لوله کشی ساختمان هدایت می کند. پمپ برای این عمل به یک مخزن تحت فشار آب یا منبع آب و سنسورهای فشار، احتیاج دارد. پمپ انواع مختلفی نظیر مجهز به مخزن‌های انبساطی، بوستر و پمپ کلید خودکار دارد. این دستگاه باید متناسب با تعداد واحد ها و طبقات ساختمان، انتخاب و در پایین تر سطح ساختمان نصب شود. این عمل برای آبگیری سریعتر مخزن و فشار مکش مثبت الزامی است.

مطابق با قوانین و مقررات ساختمان، پمپ دقیقا باید بعد از کنتور و مخزن نصب شود. آب بعد از عبور از کنتور در منبع آب ذخیره و در نهایت مقدار آب مورد نیاز ساختمان، توسط پمپ، پمپاژ می شود. نصب پمپ به طور مستقیم به شبکه آب شهری مشکلاتی به همراه دارد. اگر از مخزن تحت فشار استفاده می شود، باید تنظیم باد و رفع نشتی احتمالی در آن در نظر گرفته شود. اگر قصد نصب پمپ با مخزن آب را دارید، به قسمت نکات مهم نحوه نصب پمپ آب خانگی با مخزن یا منبع آب، سر بزنید.

پمپ افزایش فشار آب اپارتمان

بوستر پمپ افزایش فشار آب

بوستر پمپ ها، برای افزایش و حفظ فشار آب را از طریق دو یا چند پمپ موازی تامین می کنند. عملکرد این پمپ ها به گونه ای است که برای رفع نیاز همه ی مصرف کنندگان در زمان پاسخگو نبودن منبع تحت فشار، استفاده می شود. در صورتی که فشار در محدوده ی لازم قرار نگیرد به ترتیب پمپ های بعدی وارد مدار می شوند. از این سیستم در ساختمان های بزرگ و در مکان هایی که مصرف آب بالا است، استفاده می کنند.

بوستر پمپ افزایش فشار اب

مینی پمپ افزایش فشار آب

مینی پمپ بر خلاف پمپ، در داخل واحد آپارتمان نصب می شود. این پمپ کوچک برای ساختمان هایی که متراژ کوچک تا متوسط دارند، انتخاب مناسبی است. به عبارت دیگر مینی پمپ برای افزایش فشار آب در مصارف روزانه و انتقال آب در حجم کم مناسب است. در مینی پمپ عمل، مکش انجام نمی شود. به همین دلیل به حداقل فشار آب ورودی از منبع اصلی ساختمان نیاز است.

در واقع مینی پمپ با کند نمودن سرعت جریان، آب را با فشار بیشتری پمپ می کند. این پمپ قابل حمل، برای مصارف باغبانی و خانگی استفاده می شود. این دستگاه، قدرت و توان کمی دارد و معمولا زمانی که امکان تغییر لوله کشی واحد یا تعویض پکیج وجود نداشته باشد، استفاده می شود.

مینی پمپ افزایش فشار اب

افزایش فشار آب با نصب مخزن

استفاده از مخزن آب در ارتفاع یکی از روش های کنترل و افزایش فشار آب در منازل است. پاسخ این پرسش که چرا مخازن آب را در ارتفاع بالا نصب می کنند، برای ایجاد اختلاف ارتفاع بین تانکر ذخیره ی آب و شیر خروجی در ساختمان است. این کار برای ایجاد فشار ثقلی (نیروی جاذبه و وزن) و غلبه بر افت فشار انجام می شود. این روش

این روش، هزینه ی کمتری نسبت به استفاده از پمپ خواهد داشت. برای این منظور و ایجاد حداقل 1.5 بار فشار در پشت بام ساختمان هایی که استحکام و تحمل بار کافی دارند، از یک مخزن ذخیره مناسب استفاده می شود. مخزن بر روی یک شاسی فلزی به ارتفاع 5 متر بر روی خر پشتی نصب می شود. استفاده از این روش حداقل فشار مناسب برای تامین آب ساختمان را فراهم می کند.

افزایش فشار آب با نصب مخزن

افزایش فشار آب آبگرمکن

فشار داخلی آبگرمکن های دیواری برای عملکرد صحیح باید در یک محدوده ی مشخص باشد. برای افزایش فشار آب آبگرمکن، باید عواملی که منجر به افت فشار آبگرم کن یا پکیج می شود را بررسی کرد. اگر افت فشار دائمی باشد، احتمال وجود رسوب در لوله ها و کویل آبگرم کن یا پکیچ در نظر گرفته می شود. برای جلوگیری از تشکیل رسوب باید از سختی گیر در ورودی آبگرمکن استفاده شود. شستشوی لوله ها به کمک اسید نیز برای از بین بردن املاح و در نتیجه افزایش فشار کاربردی است. وجود نشتی یا باز نبودن کامل شیر آب خروجی و ورودی آبگرمکن نیز منجر به افت فشار در آب گرم می شود.

برای تنظیم فشار آب ورودی به آبگرم کن می توان از مینی پمپ ها نیز استفاده کردد. در این صورت آبگرمکن در فشار مناسب و دمای یکسان فعالیت می کند.

رسوب گیری آبگرمکن

افزایش فشار آب شلنگ

برای بررسی افزایش فشار در شلنگ باید عواملی مثل احتمال نشتی در لایه محافظ و تشکیل رسوب، بررسی شود. برای مثال شلنگ دوش حمام در صورت نشت آب در لایه محافظ دچار افت فشار می شود. برای مقابله با رسوب نیز می توان از محلول آب و سرکه استفاده کرد. برای افزایش فشار آب شلنگ در زمان استفاده برای نظافت خانگی، صنعتی و تجاری، از تجهیزات جانبی نظیر واتر جت استفاده می شود. دستگاه های واتر جت یا شوینده فشار قوی، با جلوگیری از سرعت آب در پشت دستگاه، باعث افزایش فشار آب می شود.

Rate this post
به اشتراک بگذارید :
Telegram
WhatsApp
Eitaa
Soroush
Short Link
تیم تحریریه تهران پلیمر یارا

این تیم ، متشکل از نویسندگان باتجربه و متخصص در صنعت پلیمر است که به صورت تخصصی به نگارش مقالات و مطالب کاربردی در صنعت پلیمر و قالب گیری دورانی می پردازد. در مقالات خود سعی کردیم دانستنی های زیادی در خصوص انواع مخزن، منبع و وان های پلی اتیلن یا پلاستیکی آموزش دهیم.

0
نظرات خود را اینجا درج کنید
دیدگاه تان را اینجا بنویسید

مشاوره خرید

ارسال به سراسر کشور

10 سال گارانتی

15 سال خدمات پس از فروش

15 سال خدمات

تضمین بهترین کیفیت

  • مشاوره خرید

  • ارسال به سراسر کشور

  • 10 سال گارانتی

  • 15 سال خدمات پس از فروش

    15 سال خدمات

  • تضمین بهترین کیفیت

مخزن آب تهران پلیمر یارا