نکات مهم نحوه نصب پمپ آب خانگی با مخزن یا منبع آب

نویسنده : تیم تحریریه تهران پلیمر یارا
بروز رسانی : دی 1402
1043341374851001b نحوه نصب پمپ آب خانگی

نحوه نصب پمپ آب خانگی با مخزن یا منبع آب و لوله کشی آن اهمیت زیادی دارد. این موضوع برای مناطقی که فشار لازم برای تامین آب وجود ندارد و یا کسانی که در طبقات بالای ساختمان ها زندگی می کنند، اهمیت بالایی دراد. ما در این مقاله قصد داریم مطالبی در خصوص نحوه نحوه نصب پمپ آب خانگی با مخزن یا منبع آب ارائه کنیم. ضمنا قسمت نصب اتصالات مخزن آب هم می تواند نکات مفیدی برای شما داشته باشد.
امروزه با توجه به کاهش فشار آب در ساختمان های مسکونی، اداری و … استفاده از پمپ برای افزایش فشار آب افزایش پیدا کرده است. با توجه به اینکه روش های گوناگونی جهت نصب پمپ آب مورد استفاده قرار می گیرد. ما در این مقاله سعی کردیم که اصولی ترین روش های نصب پمپ به مخزن آب را ارائه کنیم.

پمپ آب چیست

پمپ آب چیست ؟

به طور کلی پمپ (پمپ آب) دستگاهی است که از طریق انتقال انرژی مکانیکی به سیالات باعث افزایش انرژی آن پس از خروج از پمپ می شود. این افزایش انرژی معمولا به صورت تغییر در فشار سیالات قابل مشاهده است. معمولا از پمپ ها جهت جابجایی سیالاتی مانند آب در سامانه های لوله کشی در ارتفاع های معینی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از پرکاربردترین انواع پمپ ها، پمپ آب خانگی است. که وظیفه پمپاژ آب به سیستم لوله کشی منازل، ساختمان های اداری، شرکت ها و … را برعهده دارد. با استفاده از این پمپ های خانگی، حجم مورد نیاز و فشار آب مناسب به هر نقطه که مد نظر باشد، مهیا می شود.

پمپ آب خانگی چیست ؟ و چه کاربردی دارد ؟

همانطور که در متن بالا اشاره شد پمپ آب خانگی برای افزایش و تنظیم فشار آب ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ های آب خانگی از تجهیزات ضروری، بخصوص در کلان شهر ها هستند. این وسیله با استفاده از نیروی الکتریکی باعث افزایش انرژی جنبشی سیالات (مایعات) مانند آب شده و در نتیجه آن باعث افزایش فشار آب خواهد شد. البته باید این را در نظر گرفت که در ساختمان های بزرگ از بوستر پمپ های آب رسانی استفاده می شود که معمولا از مجموعه ای از پمپ های خانگی تشکیل شده است.

نصب پمپ های خانگی معمولا در مسیر انشعابات اصلی و فرعی صورت می گیرد. برای انتخاب و استفاده از پمپ آب خانگی باید به مواردی توجه کرد ما در اینجا به طور کلی به برخی از این موارد اشاره می کنیم. مانند تعداد طبقات ساختمان، متراژ و مساحت واحد، تعداد شیرهای آب و … . زیرا در انتخاب نوع پمپ آب خانگی تاثیر گذار است. پمپ های خانگی در توان های مختلفی مانند نیم اسب، یک اسب و … با برند های مختلف در بازار موجود است. ما در زیر برخی از پرکاربردترین پمپ های خانگی را به طور مختصر معرفی کرده ایم.

معرفی انواع پمپ آب خانگی :

انواع پمپ آب خانگی، پمپ آب خانگی از نظر پارامتر های مختلفی تقسیم بندی می شود به طور کلی می توان پمپ های آب خانگی را در سه دسته، پمپ آب جتی، پمپ آب سانتریفیوژی و پمپ آب بشقابی تقسیم بندی کرد. ما در زیر به معرفی کوتاهی در خصوص این پمپ ها پرداخته ایم.

پمپ آب جتی :

پمپ آب جتی (پمپ آب خود مکش) از پر مصرف ترین پمپ های آب خانگی هستند. این نوع از پمپ های خانگی از طریق از بین بردن هوا باعث ایجاد مکش می شوند.

پمپ آب سانتریفیوژی :

پمپ آب سانتریفیوژی (پمپ گریز از مرکز)، این نوع از پمپ ها بیشتر در صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. اما با این وجود در برخی از مجتمع های بزرگ مسکونی نیز کاربرد دارند. پمپ آب سانتریفیوژی با استفاده از پروانه ای (ایمپلری) که دارد. آب را به صورت چرخش در دستگاه با سرعت بالایی به بیرون پمپاژ می کند.

پمپ آب بشقابی :

پمپ آب بشقابی، این نوع از پمپ ها، همانطور که از نام آنها مشخص است. مانند بشقاب دارای سطح صاف، گرد و پهنی هستند. این پمپ های آب بشقابی با استفاده از چند پروانه ای که دارند. آب را با سرعت پمپاژ می کنند.

نحوه نصب تجهیزات به پمپ

اجزاء پمپ آب خانگی بهمراه نحوه عملکرد :

اجزاء اصلی پمپ آب خانگی که در انتقال آب (سیالات) نقش دارند. به این شرح است. الکتروموتور، پروانه، بلبرینگ، شفت.

نحوه عملکرد آنها به این شکل است. که با روشن کردن الکتروموتور، جریان الکتریکی باعث به حرکت در آمدن شفت می شود. و در نهایت با توجه به انرژی مکانیکی ایجاد شده، موتور و پروانه به حرکت در می آید. بلبرینگ در این حرکت بسیار تاثیر گذار است. در کل این اجزاء در داخل یک پوسته قرار گرفته اند.

پمپ آب مناسب برای ساختمان | راهنمای خرید پمپ آب خانگی :

پمپ آب مناسب برای ساختمان های کوچک و بزرگ با یکدیگر متفاوت است. زیرا برای یک ساختمان کوچک با تعداد واحد های کم، ممکن است یک پمپ آب خانگی کافی باشد. در حالی که برای ساختمان های بزرگ (مجتمع ها مسکونی) نیاز به بوستر است، که از تعدادی پمپ تشکیل شده است. از این پمپ های ساختمان (پمپ آب خانگی) جهت تقویت فشار آب برای یک واحد به صورت مجزاء و یا چندین واحد به صورت مشترک استفاده می شود. جهت انتخاب یک پمپ خانگی خوب برای ساختمان (راهنمای خرید پمپ آب خانگی) باید پارامتر ها و متغیر بسیاری را در نظر گرفت. ما در زیر به تعدادی از آنها اشاره کرده ایم:

  • تعداد واد های مسکونی
  • تعداد طبقات ساختمان
  • متراژ و اندازه هر یک از واحدهای مسکونی
  • محل تعیین شده جهت نصب پمپ آب در ساختمان
  • سایز لوله های بکارگیری شده در ساختمان
  • نوع سیستم لوله کشی ساختمان
  • طول مسیر لوله کشی ساختمان
  • تعداد شیر آلات استفاده شده در ساختمان
  • میزان مصرف آب ساختمان
  • تعداد سرویس های بهداشتی
  • داشتن و یا نداشتن مخزن ذخیره آب
  • و …

1045858180161001b نحوه نصب پمپ آب خانگی

مخزن (منبع) تحت فشار پمپ آب چیست ؟

منبع تحت فشار (مخزن تحت فشار) از طریق کنترل فشار آبرسانی، باعث آبرسانی هر چه بهتر و راحت تر شده و مانع از استهلاک پمپ و هم چنین کارکرد غیر ضروری الکتروموتور پمپ می شود. این مخازن که معمولا با رنگ های و برندهای مختلفی در بازار وجود دارند. به مخازن دیافراگمی یا مخازن پمپ آب نیز معروف هستند.

نصب مستقیم پمپ به کنتور آب با استفاده از مخزن یا منبع آب :

اتصال مستقیم پمپ به کنتور آب به دو صورت انجام می گیرد.

  • نصب قبل از کنتور آب
  • نصب بعد از کنتور آب
نصب قبل از کنتور آب :

همانطور که اطلاع دارید نصب پمپ آب قبل از کنتور به هرشکلی که باشد. غیر قانونی است. علاوه بر آن چنانچه آب قبل از کنتور در لوله خیلی کم و یا موجود نباشد. پمپ به همراه آب، هوا را نیز مکش کرده و باعث ایجاد خرابی در پروانه های پمپ و اختلال در عملکرد آن خواهد شد. این نوع نصب پمپ (نصب پمپ قبل از کنتور) بر روی عملکرد کنتور و توزیع آب سایر مشترکین نیز اختلال ایجاد خواهد کرد. از دیگر مشکلات نصب پمپ قبل از کنتور این است که چنانچه به هر دلیلی پمپ خراب شود. ساختمان دچار بی آبی خواهد شد.

نصب بعد از کنتور آب :

اتصال مستقیم پمپ آب بعد از کنتور مجاز است. ولی باید دستوالعمل ها و نحوه صحیح نصب پمپ آب رعایت شود. در این روش باید حتما از یک مخزن آب استفاده کرد و از وصل کردن پمپ به صورت مستقیم به کنتور خودداری کرد. بهترین روش وصل کردن پمپ بعد از کنتور استفاده از مخزن آب است. به این منظور نخست باید لوله آب ورودی به ساختمان بعد از کنتور را ابتدا به مخزن و مخزن را به ورودی پمپ وصل کرد. واز خروجی پمپ نیز به ورودی اصلی لوله کشی ساختمان وصل کرد.
نکته :نصب مستقیم پمپ به کنتور آب بدون استفاده از مخزن آب مجاز نیست.

پاسخ به سوالات شما:

1- چرا پمپ آب خانگی داغ می کند ؟
داغ کردن پمپ آب در هنگام روشن بودن ممکن است دلایل گوناگونی داشته باشد. ما در زیر به برخی از این موارد اشاره کرده ایم:
– خرابی کلید گریز از مرکز – عدم استفاده از مخزن آب (که باعث هوا کشیدن پمپ می شود) – استفاده پمپ ضعیف در ساختمان های با تعداد واحد های زیاد – شکستن بابرینگ و …

2- خاموش شدن پمپ آب خانگی ؟
– نشتی لوله ها – مشکل در ست کنترل – خراب شدن پرشر سوئیچ – نشتی در مخزن آب – هوا گرفتن پمپ – کیفیت پائین پمپ آب – خراب شدن شیر یک طرفه و …

3- مشکلات رایج پمپ آب خانگی ؟
-روشن نشدن پمپ آب (به دلایل مختلف) – قطع کننده مدار محافظ موتور پمپ در هنگام روشن شدن پمپ از کار می افتد. – پمپ دائما قطع و وصل می کند.- خارج نشدن آب حتی در زمان روشن بودن پمپ -برگشت آب در هنگام خاموش بودن – روشن بودن چراغ پمپ حتی در زمان خاموش بودن و یا بلعکس خاموش بودن چراغ پمپ در هنگام روشن بودن پمپ – روشن بودن دائمی چراغ خطای پمپ – و …

4- آیا نصب مستقیم پمپ به کنتور و یا شبکه توزیع آب غیر قانونی است ؟
براساس بند 2-34-4 آئین نامه عملیاتی و شرایط عمومی تعرفه های آب و فاضلاب، نصب مستقیم پمپ به کنتور و یا شبکه توزیع آب تخلف است.

Rate this post
به اشتراک بگذارید :
Telegram
WhatsApp
Eitaa
Soroush
Short Link
تیم تحریریه تهران پلیمر یارا

این تیم ، متشکل از نویسندگان باتجربه و متخصص در صنعت پلیمر است که به صورت تخصصی به نگارش مقالات و مطالب کاربردی در صنعت پلیمر و قالب گیری دورانی می پردازد. در مقالات خود سعی کردیم دانستنی های زیادی در خصوص انواع مخزن، منبع و وان های پلی اتیلن یا پلاستیکی آموزش دهیم.

0
نظرات خود را اینجا درج کنید
پرسش و پاسخ

مشاوره خرید

ارسال به سراسر کشور

10 سال گارانتی

15 سال خدمات پس از فروش

15 سال خدمات

تضمین بهترین کیفیت

  • مشاوره خرید

  • ارسال به سراسر کشور

  • 10 سال گارانتی

  • 15 سال خدمات پس از فروش

    15 سال خدمات

  • تضمین بهترین کیفیت

مخزن آب تهران پلیمر یارا